Egyperces Történelem

Egyperces Történelem

Egy rejtélyes orosz szekta és egy elhagyatott kórház hátborzongató története

2020. augusztus 17. - Névtelen Minorita

A most következő cikk egy rejtélyes orosz szektáról és a hozzájuk köthető elhagyott kórházépületről fog szólni, melyet ugyan sohasem fejeztek be és ennél fogva nem is működött soha, mégis állítólag, körülbelül 1500 ember tűnt el a falai között, többen közülük nyomtalanul.

hovrino_korhaz_4_3.jpg

A Hovrino Kórház építése 1980-ban kezdődött el, Moszkva északi részén, a Hovrino kerületben. Az akkori moszkvai városvezetés a Szovjetunió legnagyobb és legmodernebb kórházát szerette volna megépíteni, mindezt pedig egy olyan helyen, ahol addig állítólag nem is volt egészségügyi épület! A tervezett kórház kettő nagyobb épületből állt, mindkettő tíz emelet magas és összesen 1300 férőhelyes volt. Az épület egy háromágú csillagra hasonlított, de egyesek szerint olyan volt, mint a biológiai veszélyt jelző piktogram. Az alakjából adódóan a beceneve „Umbrella” volt. (A Resident Evil játékok világában, így hívják az egyik titkos laboratóriumot)

hovrino_korhaz_1.jpg

A kórház egy légifotón, mellette a biológiai veszélyt jelző piktogram

1985-ig az építkezés szépen haladt és már szinte csak a kórház eszközökkel való berendezése maradt hátra, azonban az építkezés ekkor ismeretlen okok miatt félbeszakadt. Több különféle teória is keringett arról, hogy miért is fejezték be, oly hirtelen a kórház építését.

 

  • Az első és egyik legegyértelműbb az volt, hogy a Szovjetunió összeomlását megelőzően elfogyott a pénz és határozatlan időre felfüggesztették az építkezést.
  • Az épület helyének előzetes felmérésekor a geológusok hibáztak és nem vették észre, hogy a terület egy földalatti folyó, vagy barlang fölött helyezkedett el, ezért később veszélyes lehetett volna. 
  • Az építkezés közben több furcsa haláleset is történt, sok munkás meghalt, egyes feltételezések szerint öngyilkosságot követtek el a helyszínen.
  • A kórház egy régi temető fölé épült, a munkások pedig megtudva ezt, nem voltak hajlandóak tovább az építkezésen maradni. A temetőt a helyiek szerint az 1960-as években számolták fel, az itt eltemetetteket exhumálták és átszállították más temetőkbe.
  • Az épület elkezdett megsüllyedni majd kiderült, hogy elrontották az alapozást, ezért biztonsági okokból leállították a további építkezést.

 

Bármi is történt az építkezés körül, az biztos, hogy 1985-ben leállt és soha nem kezdték újra. Az épület teljes vázát sikerült megépíteni és néhány szobát már elkezdtek berendezni orvosi eszközökkel, hogy minél hamarabb megindulhasson a betegek fogadása. Az építkezés leállása után, ezeket a szobákat lezárták és katonai őrizet alá vették, hogy az ott található orvosi eszközök biztonságban legyenek. A katonaság különösen fontos objektumnak tekintette az épületet, ezért kifejezetten erős őrséggel védték azt. A Szovjetunió összeomlása idején azonban a katonaság leállította az épület védelmét, ezért az eleinte hajléktalanok, drogosok, de legfőképpen a sátánisták kedvelt helyévé vált. Az utóbbiak tették oly híressé az épületet ugyanis ők „templomnak” használták az elhagyott kórházat.

hovrino_korhaz_5.jpeg

Az un. Nemostor szektát 1984-ben alapították moszkvai fiatalok. Eleinte egy közeli erdőben rendezték a rituáléikat, majd mikor a kórház elhagyottá vált, a „templomukat” az alagsor egyik helységében rendezték be, amelynek falára és padlójára sátánimádó feliratokat festettek.

A sátánisták nagyon sok támadást hajtottak végre hajléktalanok és gyanútlan urbexesek ellen a Hovrino kórház falai között. Legtöbbjüket feláldozták az imádott istenüknek. De nemcsak emberáldozatokat mutattak be a „pincetemplomukban”, hanem nagyon sok kóbor állat is áldozatul esett a szekta brutális szertartásainak. A szekta ellen több bejelentés is érkezett a rendőrségre, ezért a 2000-es évek elején egy rendőri alakulat kutatást tartott az épületben, amelynek során a pince egyik helyiségében több csontot és egyéb emberi maradványokat találtak. A sok eltűnés és a maradványok megtalálása miatt a rendőrség elhatározta, hogy végleg felszámolja a szektát.

hovrino_korhaz_6_1.jpg

A Nemostor szekta egyik graffitije a pincében (a nevét Nimostor-nak és Nemostor-nak is írták)

Eleinte egy nyomozó próbált meg beépülni a szekta tagjai közé, egy napon épp megfigyelte a kórházat, amikor észrevett egy fiatal férfit, aki bement az épületbe. Miután utána ment, a férfit az alagsorban találta meg, ahol furcsa, a nyomozó által nem ismert jeleket írt a falra. A nyomozó beszédbe elegyedett a férfivel, akiről kiderült, hogy egy szektatag és a vezetőjük által egymás közti kommunikációra kitalált jelrendszert használta. A nyomozó azt mondta, hogy szeretne ő is szektatag lenni, így az óvatlan szektatagtól megtudta, hogy mikor lesz a következő rituálé.

hovrino_korhaz_7.jpg

A pince egyik helyisége

Az elhagyott épületet a hatóságok elkezdték figyelni, majd amikor a szektatagok (ekkor kb. 40 tagja volt már a szektának, akik mind lőfegyverrel rendelkeztek) egyik este újból megjelentek a létesítménynél, egy rendőrségi különleges egység támadást hajtott végre ellenük. Ám a rendőrök nem voltak felkészülve rá, hogy a szektatagok ellenállást fejtenek majd ki, így váratlanul érte őket a kialakult tűzpárbaj. A pincébe szorult szektatagok megpróbáltak kimenekülni a pince egy másik bejáratánál, azonban a rendőrök nem akarták, hogy elszökjenek, ezért inkább berobbantották a pince mindkét bejáratát. Az alagsort a berobbantás után elárasztotta a víz, az ottrekedt szektatagok pedig megfulladtak. Egy legenda szerint, még évekkel később is látni lehetett a vízben a holttesteket.

hovrino_korhaz_8.jpg

A leszámolás utáni emlékfal a szekta meghalt tagjainak írott sorokkal (Grave under water)

A kórház falain belül még évek múltán is több holttestet találtak, 2004-ben egy idős nő a kutyáját keresve ment be az épületbe, miután a kutyája maradványait megtalálta, jelentette a hatóságoknak, hogy a kutya mancsait kötéllel összekötötték és mellette furcsa csontokat talált. A rendőrség újból nagy erőkkel vonult a helyszínre és az orvosok megállapították, hogy a csontok 12 eltűnt emberhez köthetők. A halálukat a Nemostor szekta ténykedéséhez kötötték. Mivel a hatóságok nem csináltak semmit, az asszony saját maga próbált utánajárni a szektának. Egyik este bement az alagsorba, azonban egy lyukat nem vett észre a padlón, elesett és eltörte mindkét lábát. Néhány hét múlva urbexesek találták meg a holttestét.

hovrino_korhaz_2.jpg

A pince fölötti szint

2015-ben egy felakasztott férfit találtak az épületben, akinek a kezei össze voltak kötve, így ezt az ügyet is gyilkosságként kezelték. Az egyesek szerint elátkozott épületet, 2017-ben kezdték el lebontani, ugyanis ekkor már 12 métert süllyedt, így várható volt, hogy összeomolhat. A bontást végül 2018-ban fejezték be, ugyanis olyan masszív épületről volt szó, hogy a legerősebb gépekkel kellett szétvágni a betondarabokat, helyére lakótelepet szánnak, de a kórház rossz híre miatt senki nem vállalja a felépítését.

hovrino_korhaz_3.jpg

Egy sötét folyosó az épületben

A Nemostor szekta még ma is aktív Moszkva határain belül, az életben maradt tagjainak a legfőbb célja, hogy felkutassák azt a nyomozót, aki elárulta őket és több „testvérük” halálát okozta.

Amennyiben érdekesnek találtad a cikket, kövess minket facebook-on, és olvasd el ezeket a hátborzongató történeteket is:

Az osztrák-magyar Przemysl-erőd hátborzongató legendája

Űrhajósok hátborzongató eltűnései a világűrben

Egy szellemhajó hátborzongató története Fiume partjainál

A bejegyzés trackback címe:

https://egypercestortenelem.blog.hu/api/trackback/id/tr5516139518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antisocialnetwork 2020.08.18. 21:29:05

Ez jó volt. Még nem hallottam róla. Kösz.

zirrian 2020.08.23. 21:25:19

A süllyedés a lejáratok robbantása miatt következett be? Ha nem, akkor a fenti teóriákból az a sztori tűnik a legvalószínűbbnek.

gébence · http://soraim.blog.hu 2021.01.31. 21:39:33

jó kis akció-thrillert lehetne forgatni belőle
süti beállítások módosítása